Smålån på timen

Noen ganger har man plutselig noen uforutsette utgifter, som man fort trenger noen ekstra penger til å betale. Her kan man utnytte, at det går an å ta smålån på timen. Dette er lån, som du lett kan søke, vanligvis gjennom et skjema på virksomhetens hjemmeside, og som du får svar på innen for noen få minutter. Etter dette må du bare svare og signere papirene, og dette går selvfølgelig an å gjøre elektronisk de fleste steder, om du har Bank-ID. På den måten går hele prosessen veldig raskt, og lånet ditt blir godkjent på timen.

Om du trenger smålån på timen

Det finnes mange forskjellige typer smålån og mange långivere, men med denne type lån kan du låne mindre beløp, vanligvis fra noen få tusen kroner og inntil 50000. Det vil si, at smålån er beregnet til en situasjon, der du plutselig står og mangler noen ekstra penger til ditt vanlige forbruk. Løpetiden varierer også, og de fleste långivere har et utvalg av forskjellige perioder. Det er vanlig å betale tilbake over 1 – 5 år, men det finnes også lån, der perioden er helt ned til 45 dager eller lengre enn 5 år.

Ta smålån på timen nettopp når du mangler penger

Som regel kalkulerer virksomheten en rente som avhenger av lånebeløpet, løpetiden og noen ganger økonomien din, som de kan velge å sjekke først. Felles for smålån på timen er, at de er en del dyrere enn vanlige lån, og renten kan være helt opptil 25-30 prosent av lånebeløpet. Det er også en type lån, som er ganske lett å bli godkjent til, og du trenger ikke ha en veldig sterk økonomi eller stor inntekt, bare du ikke har inkasso eller noen betalingsanmerkninger.

smålån på timenSmålån på timen har selvfølgelig den fordelen, at du kan låne penger veldig raskt til akkurat det, du trenger. Det krever ingen sterk økonomi, det er lett å søke og du trenger ikke forklare, hva pengene skal brukes til. Derfor kan det være en god løsning om du mangler penger til å betale en ekstra regning eller har fått en annen uforutsett utgift. Samtidig er det ikke et krav alle steder, at du stiller med sikkerhet. Det kan gjøre prosessen med å bli godkjent enklere, men vanligvis er det ikke nødvendig, så det går greit an å låne penger uten å stille sikkerhet i fast eiendom, og på den måten er det mindre risiko for deg.

Ulempen er som nevnt, at renten kan være mye høyere ved smålån på timen enn ved andre lånetyper, men kostnaden ved dette kan reduseres ved å velge en kort nedbetalingstid, hvis dette er en mulighet. Når det gjelder nedbetalingsperioden har du heller ikke så stor frihet til å velge, siden det ikke går an å velge veldig lange perioder, men dette er kanskje en fordel for noen, fordi det gjør, at du blir fortere gjeldsfri og kommer til å betale mindre i rente totalt.

Den raskeste type smålån er SMS lån, og med disse kan du få smålån på minuttet, men dette gjør også, at det nok er den dyreste kategorien av smålån. For de fleste er det nok å få smålån på timen, og det er gode muligheter for å finne et billigt lån, som gir deg de ekstra penger, du trenger, raskt.