Lån uten sikkerhet

I dag finnes det utrolig mange forskjellige lånetyper og utallige virksomheter, som ønsker å låne deg penger. Det går nesten an å sette sammen sitt helt eget lån, når det gjelder beløp, nedbetalingsperiode, rente og andre betingelser. Derfor finnes det mange muligheter for å låne penger, og det kan være vanskelig å finne akkurat det lånet som passer på dine behov. Men en ting, som mange bekymrer seg om er, hva som skjer, om de ikke klarer å betale tilbake pengene. Er du en av de, som er redd for dette, da kunne du overveie å ta et lån uten sikkerhet.

Dette betyr kort sagt, at du ikke trenger å stille sikkerhet for lånet ditt, som gjør, at det er mindre risiko for deg å låne penger, siden du ikke kan miste for eksempel fast eiendom, om ikke du klarer å overholde betingelserne med å betale tilbake lånet. Dette er selvfølgelig en fordel for deg, hvis du er bare litt i tvil om tilbakebetalingen. Og det er da også rik mulighet for å finne lån, der du ikke trenger å stille sikkerhet. Med for eksempel SMS-lån og andre vanlige forbrukslån er det utrolig mange långivere, som tilbyr lån uten sikkerhet, og som det er forholdvis enkelt å søke om og bli godkjent til.

Fordeler og ulemper med lån uten sikkerhet

Det krever selvfølgelig at du oppfyller noen få krav, for ellers hadde lånet vært alt for risikabelt for långiveren. Du må først av alt være over virksomhetens aldersgrense, som ofte er mellom 20-25 år. Du må også sikre deg, at du ikke har noen betalingsanmerkninger eller inkasso. I tillegg krever nesten alle långivere, at du mottar en lønslipp, altså at du kan vise, at du har en fast inntekt.

Lån uten sikkerhetStørrelsen på denne inntekten varierer utrolig mye, men kan være helt ned til rundt 100.000 noen steder. Så det er ikke de største økonomiske kravene du må oppfylle for å ta et lån uten sikkerhet.
Man må selvfølgelig være oppmerksom på, at det også finnes ulemper ved denne type lån, som de gjør med alle andre også. Som sagt er lån uten sikkerhet mindre risikable for deg som låntager, men det betyr også, at det er større risiko for den virksomheten, som låner deg pengene.

Av denne grunnen går det ofte ikke an å låne de helt store beløp, når du låner uten sikkerhet, men likevel er det mange steder mulig å låne inntil noen hundre tusen uten å stille sikkerhet. Denne type lån er ofte også en del dyrere enn andre lånetyper, og renten kan være veldig høy.

Har du behov for lån uten sikkerhet?

Her er det selvfølgelig viktig å sjekke de forskjellige muligheter og lese deres betingelser og krav for å finne det lånet, som er det riktige, billigste og sikreste for deg. Renten blir for det meste utregnet i forhold til nedbetalingstiden og lånebeløpet, og avhenger noen ganger også av økonomien din.

Men felles er, at det selvfølgelig er viktig ikke å låne mer enn du trenger for å unngå høye renter og vanskeligheter med å betale tilbake, og samtidig velge en nedbetalingsperiode som er så kort som mulig, for på den måten betaler du minst i rente.
Menfortvil ikke, hvis du er en av de, som foretrekker et lån uten sikkerhet. Det finnes masse muligheter for deg, og det trenger ikke nødvendigvis å bli verken dyrt eller vanskelig.