Forbrukslån på timen

Å låne penger ved å ta et forbrukslån, microlån og så videre blir stadig mere og mere populært og det kommer stadig flere og flere lånemuligheter i Norge, et av de nyeste alternativene er et forbrukslån på timen, som er et forbrukslån med en veldig fort behandlingstid og hvor det ikke er langt fra en søknad til penger på kontoen, en detalje som man ikke må undervurdere når man står og trenger å ta seg et lån, og det er uanset hva du skal låne pengene, det blir ikke stilt spørgsmål til hva det er du skal bruke pengene på, så du kan bruke pengene på alt fra ferie til å kjøpe en ny vaskemaskin.

Hvordan fungerer et forbrukslån på timen?

Et forbrukslån på timen fungerer slikt at du skriver og sender din søknad, noe som vanligvis blir gjort gjennom et online finansieringsbedrift hvor du da kan sende den inn, direkte fra nett.

Det fungerer altså slikt at du vanligvis i en søknad må skrive hvor mye du vil låne, og hvor lenge du kunne tenke deg å avbetale over, jo lengere en avbetalingsperiode, jo mindre må du betale om måneden, men det gjør dog også at du betaler en litt høyere rente.

Men de fleste finansieringsbedrifter som tilbyr forbrukslån på timen har folk sittene klar til å behandle din søknad, så fra du sender den til dem og til at de har gitt deg svar bør det ikke gå lenge, max noen timer så lenge det er innen for arbeidstidene, en bankoverførsel av pengene som du skal låne, kan i noen tilfelle ta en bankdags tid.

Hvilke overveielser på jeg gjøre hvis jeg vil ha et forbrukslån på timen?

Når du skal ut å låne er det alltid vigtig at du har gjort deg selv noen tanker omkring hvordan du ønsker å låne, hvilket type lån som du føler passer best til deg, ofte så vil det som påvirker hvilket type lån som passer best til deg være hvor mye det er du trenger å låne, og så vil din avbetalingsperiode også påvirke hvilket type lån som er best passe til deg.

Kanskje er det et forbrukslån som du føler passer best til deg? Dette kan være fordi du ønsker å låne mellem 5.000-50.000 NOK, et beløp som vanligvis vil bli avbetalt over alt fra 12-60 måneder. På de fleste forbrukslån bestemmer du selv hvor lenge du vil avbetale over, dette avhenger selvfølgelig av hvor mye du kan betale tilbake hver måned, du bestemmer nemlig selv ganske ofte hvor lenge du vil avbetale tilbake over. Noe som selvfølgelig påvirker dit lån ganske mye er avbetalingsperioden, så noe som er litt lurt ved et forbrukslån er fleksibiliteten til selv å kunne bestemme hvor lenge du vil betale tilbake over.

Det kan også tenkes at det er et microlån du leter etter? Et microlån er et lån hvor du vanligvis låner fra 500-5.000 NOK, altså det som vanligvis er et beløp de fleste kan tilbakebetale med en gang, et microlån er også et lån hvor du vanligvis kun har en avbetaling, og betalingdatoen ligger vanligvis alt fra 15-60 dager etter lånedatoen.